Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny domowy paprykarz pikantny do kanapek.
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 68
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 124
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 61
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 122
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 148
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 68
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 124
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 61
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 122
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 148
Składniki
Ryż gotujemy. Marchew trzemy na tarce z grubymi oczkami. Makrelę dokładnie obieramy z ości.
Na rozgrzanej patelni dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek. Chwilę podsmażamy i dodajemy paprykę ostrą i słodką oraz liście laurowe. Dodajemy startą marchew mieszamy i pilnujemy żeby się nie przypaliło. Podlewamy odrobiną wody i dodajemy koncentrat i pomidory w puszce. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. Dusimy 15 minut. Dodajemy ryż oraz makrelę i jeszcze chwilę dusimy na małym ogniu. Wyciągamy liście laurowe i jak potrzeba to jeszcze doprawiamy. Gdy ostygnie wkładamy do słoików i przechowujemy w lodówce.