Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5817
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 132
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 299
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5817
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 132
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 299
Składniki
Gotuję ryż i odsączam.
Mięso mieszam z cebulą, jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Formuję kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotuje w bulionie 20 minut. Wyjmuję łyżką cedzakową.
Pieczarki myję, osuszam i kroje na plasterki, podsmażam na rozgrzanym maśle. Dodaję do wywaru i gotuję. Na koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki. Podaję gorącą z pulpetami i ugotowanym na sypko ryzem.