Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 713
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 713
Składniki
Sok brzoskwiniowy lekko podgrzać, brzoskwinie osączyć na sitku. Żelatynę rozpuścić we wrzątku, dodać cukry waniliowe i wymieszać dokładnie z sokiem. Do kieliszków wrzucić brzoskwinie a następnie kieliszki napełnić sokiem, schłodzić w lodówce max. 3 godziny, najlepiej na całą noc.
Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Wymieszać z serkiem waniliowym i cukrami waniliowymi. Masę serową wymieszać z żelatyną. Na galaretkę nałożyć piankę serową, schłodzić min. godzinę, aby się ścięła.