Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto jogurtowe z truskawkami
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 50
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 337
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1196
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 50
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 337
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1196
Składniki
Jogurt, jajka, otręby, proszek, słodzik i 1/2 budyniu miksujemy na gładką masę. Wlewamy do natłuszczonej formy (dodatkowo posypałam ją otrębami). Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni. Truskawki kroimy na małe kawałki. Nakładamy na ciasto, posypujemy budyniem, i pieczemy 15 minut. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy słodzik i skrobię kukurydzianą - miksujemy. Pianę nakładamy na ciasto, i pieczemy 20 minut. Zostawiamy do ostygnięcia w piekarniku.