Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedni mówią że to pójście na łatwiznę kupować gotowe, ale małym nakładem pracy z ciasta francuskiego możesz wyczarować fantastyczne dania...
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1035
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1224
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12497
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1035
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1224
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12497
Składniki
Z ciasta francuskiego wycinamy trójkąty, (w zależności jakiej wielkości chcemy upiec rogale) ser feta rozdrabniamy i mieszamy z ziołami i śmietaną. Do każdego trójkącika nakładamy pół łyżeczki farszu (więcej jeśli rogale są większe) i zawijamy w rulonik potem na okrągło, by powstał kształt rogalika, pieczemy w temp. 200st. przez 15-20min, obkrawamy jeśli wypłynie farsz (bo się spali) i gotowe