Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze wydawało mi się trudnym ciastem, a z tym przepisem zawsze mi się udaje!!!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 52
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 340
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1198
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 52
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 340
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1198
Składniki
Cukier, mleko (lekko podgrzane), jajka i drożdże pomieszać razem i odstawic na 8h pod przykryciem.
Następnie dodać mąkę (przesiać), sól, rodzynki, cukier wanilinowy 1/2 op. i rozpuszczone masło. Wszystko dobrze wymieszać.
Przełożyć ciasto do brytwanny wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy owoce i jeśli chcemy posypujemy kruszonką.
Pieczemy przy uchylonym piekarniku w temp. 170°C przez 30-40min.