Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczne ciasto cytrynowe, z serem i otrębami - dukan słodzik można zastąpić innym "słodzidłem" - np miodem!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Składniki
Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Z cytryny ścieramy skórkę - ja użyłam i małej i dużej tarki. Otręby, budyń, żółtka, słodzik, proszek, zaprawę i ser - dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy skórkę z cytryny, białka - i delikatnie mieszamy. Masę nakładamy do formy - delikatnie posmarowałam ją olejem i posypałam otrębami. Ciasto pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180stopni.