Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 24
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 21
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 465
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 307
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 24
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 21
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 465
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 307
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Ogrzaną do temperatury pokojowej margarynę utrzeć z połową cukru. Stopniowo dodawać po jednym żółtku, cały czas ucierając, aż powstanie puszysty krem. Białka z pozostałym cukrem ubić na sztywną pianę. Białka oddzielić od żółtek. Ogrzaną do temperatury pokojowej margarynę utrzeć z połową cukru. Stopniowo dodawać po jednym żółtku, cały czas ucierając, aż powstanie puszysty krem. Białka z pozostałym cukrem ubić na sztywną pianę.
Delikatnie mieszając dodać krem z żółtek, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, owoce i skórkę pomarańczową. Kiedy powstanie jednolita masa, przełożyć do formy (natłuszczonej masłem i posypanej mąką).
Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 50 minut.