Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
biszkopt jest wyrośnięty i puszysty,można z jednego placka zrobić nawet trzy spody do innych ciast.można go zamrozić i wykorzystać za jakiś czas polecam!!!!!!!!!!!!!!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 74
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 74
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Składniki
przygotować należy blaszkę -można dać pergamin na dno, ja po prostu smaruję tłuszczem i obsypuję bułką tartą.
następnie należy oddzielić białko od żółtek,białko ubić na pianę z wodą, następnie doda cukier i także ubić na sztywno( nie jest ta pianka całkiem sztywna proszę się nie denerwować )do ubitej piany dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać .Obie mąki i proszek wymieszać razem, a następnie po dodaniu ostatniego żółtka wsypać do masy i delikatnie wymieszać.Tak przygotowane ciasto wylać na blaszkę i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury od 170 -do 190 stopni.Piec od 20 do 40 min.sprawdzać, ale rzadko patyczkiem, gdy jest gotowe wyłączyć piec, nie wyciągać niech ostygnie spokojnie bo w innym wypadku opadnie i nici z pięknego biszkopta Niestety trzeba się trzymać niektórych reguł ::)))