Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne trufle z daktyli bez mąki i cukru.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1179
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1179
Składniki
Daktyle zalać gorącą wodą i odstawić na 30 minut. Sezam prażyć na suchej patelni przez 2-3 minuty, ciągle mieszając żeby się nie przypalił i zmielić za pomocą młynka np. do kawy. Daktyle odsączyć i zblendowć na gładką masę, dodać sezam, mąkę kokosową, orzechy, cynamon, kakao i powidła. Całość dokładnie wymieszać do uzyskania gęstej, lepkiej masy. Jeżeli masa okaże się zbyt sucha, można dodać jeszcze powideł. Z gotowej masy formować małe kuleczki, obtoczyć w wiórkach kokosowych i włożyć do papilotek. Tak przygotowane trufle schłodzić przez minimum 1 godzinę.