Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny wariant na letni podwieczorek, zwłaszcza dla niejadków... Danie pyszne, sycące, ale... niestety kaloryczne :(
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19650
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 1278
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 147
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 2631
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19650
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 1278
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 147
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 2631
Składniki
Przygotować średnio rzadkie ciasto naleśnikowe (każdy ma jakiś sprawdzony przepis) - zagęścić wiórkami kokosowymi do konsystencji dosyć gęstej (ewentualnie dodać mąki) . Dodać cukier wanilinowy
Banany pokroić na 4 części (jeśli będą mniejsze, to na 3 lub 2) według uznania. Kawałki bananów zanurzać w cieście i wrzucać na rozgrzany tłuszcz. Obsmażać z każdej strony na bursztynowy kolor (jak zwykłe placki). Jeśli ciasto będzie spływało z bananów, to znaczy, że jest zbyt rzadkie.
Usmażone banany układać na półmisku i posypywać cukrem pudrem z cukrem wanilinowym. Można jeść póki gorące, lub poczekać aż przestygną...
Smacznego! Palce lizać...