Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na babeczki ze szpinakiem można zaleźć bardzo wiele. Moje są jednak inne niż wszystkie - ubogaciłam je przepysznym domowym musem malinowym. Palce lizać :)
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny doda...
Odsłon: 6820
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 94
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 332
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny doda...
Odsłon: 6820
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 94
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 332
Składniki
Szpinak rozmrażamy, a następnie odsączamy z wody.
Jajka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy olej i przesianą przez sitko mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dalej miksujemy. Gdy składniki się połączą dodajemy szpinak oraz majonez i dokładnie mieszamy łyżką.
Gotowe ciasto przekładamy na blaszkę do muffinek wyłożoną specjalnymi foremkami. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 20 min.
Gdy babeczki ostygną przygotowujemy masę. Śmietanę 30% ubijamy mikserem, po chwili dodajemy cukier i mascarpone, dalej ubijamy aż powstanie puszysta masa. Na sam koniec dodajemy startą białą czekoladę i mieszamy.
Z babeczek wydrążamy środek i wypełniamy musem malinowym.
Następnie nakładamy gotową masę. Wierzch masy posypujemy pokruszonym ciastem, który wydrążyliśmy ze środka.
Smacznego :)