Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne muffiny na nietradycyjnym cytrynowym spodzie
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 34
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 34
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2704
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1132
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 34
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 34
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2704
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1132
Składniki
W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Do drugiej miski wrzucamy margarynę oraz wsypujemy cukier i cukier wanilinowy oraz wbijamy jajka. Miksujemy to, aby powstała jednolita masa. Do powstałej masy wsypujemy stopniowo suche składniki (ciągle miksując), które wcześniej wymieszaliśmy ze sobą w misce oraz wlewamy mleko i amaretto. Całość miksujemy do momentu wymieszania się wszystkich składników i uzyskania jednolitej masy.
Na spód każdej foremki do muffinek wkładamy po jednym ciastku cytrynowym (można użyć innego smaku). Na ciastka wlewamy masę do ¾ wysokości foremki. Pieczemy ok. 20-25 minut w temp. 180 stopni. Z podanej porcji wychodzi ok. 12 babeczek.