Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
6 porcji po: 567 kcal, 42,3 g białka, 34,8 g tłuszczu, 303 mg cholesterolu, 4 g błonnika
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 45
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 927
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 942
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 190
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 45
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 927
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 942
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 190
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować i dokładnie utłuc lub przepuścić przez praskę, a potem utrzeć, dodając mleko i szczypiorek oraz nieco soli i pieprzu. Śledzie oczyścić, zdjąć skórkę (jeśli nie są filetowane, wyjąć również kręgosłup).
W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem ułożyć warstwę ziemniaków, na nich śledzie, przykryć je drugą warstwą ziemniaków. wygładzić wierzch potrawy, poukładać grudki masła. Zapiekać 30 min w piekarniku o temp. 180 st. C. Po upieczeniu posypać posiekaną natką