Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super deserek na upalne dni.
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 2345
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 36
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 2345
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 36
Składniki
Wykonanie: Naczynie posmarować masłem, posypać cukrem waniliowym a brzegi wyłożyć biszkoptami.
Do rondelka wlać wodę, włożyć połamaną czekoladę i rozpuścić ją na parze.
Kiedy czekolada się rozpuści, dodawać po jednym żółtku cały czas ucierając- następnie wystudzić. Oddzielnie ubić śmietankę i oddzielnie białka jaj na sztywno z cukrem. Następnie połączyć z czekoladą , wymieszać delikatnie i wlać do naczynia z biszkoptami i zamrozić przez 5 godzin.