Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki (wszelkiego rodzaju) ciepłe prosto z patelni są świetną przekąską a z ulubionym farszem nadają się na śniadanie, obiad, kolację i do pracy zamiast kanapek :) Można jeść na ciepło i na zimno, na słono i słodko oraz ostro. Naleśniki są tak uniwersalne, że zastąpią nam każdą inną potrawę.
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 22
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 21
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2684
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1125
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 22
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 21
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2684
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1125
Składniki
• na lekko rozgrzanej patelni rozpuścić mało klarowane, przestudzić
• mąkę, otręby, sezam, jajka oraz chłodne, płynne masło włożyć do miski i dokładnie zmiksować UWAGA – jeśli ciasto wyjdzie zbyt rzadkie trzeba dodać mąki lub otrąb, jeśli zbyt gęste płynu.
• smażyć na suchej (można użyć tej po rozpuszczaniu masła) dobrze rozgrzanej patelni. Pierwszą stronę do momentu, kiedy naleśnik sam odlepia się od patelni a drugą tylko przez chwilę UWAGA - farsz dodajemy po przestudzeniu naleśników wówczas będą elastyczne. Świeże, prosto z patelni są zbyt kruche.