Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To łatwa w przygotowaniu potrawa dla początkujących miłośników kuchni włoskiej. Przepis przywieziony z Włoch. Wbrew pozorom - bardzo smaczne, spróbujcie!
Wyśmienity i prosty przepis na zupę gulaszową, która zasmakuje dosłownie każd...
Odsłon: 49
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem w kremowym sosie śmietanowym z oryginalną...
Odsłon: 113
Kiedy temperatury wzrastają, zmniejsza się ochota na pieczenie klasycznych ci...
Odsłon: 14892
Polecam.
Odsłon: 193
Wyśmienity i prosty przepis na zupę gulaszową, która zasmakuje dosłownie każd...
Odsłon: 49
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem w kremowym sosie śmietanowym z oryginalną...
Odsłon: 113
Kiedy temperatury wzrastają, zmniejsza się ochota na pieczenie klasycznych ci...
Odsłon: 14892
Polecam.
Odsłon: 193
Składniki
Na patelni podgrzać oliwę i przysmażyć na niej czosnek. Gdy się zrumieni - usunąć. Makaron ugotować "al dente", odcedzić i przełożyć do garnka, w którym się gotował. Wlać oliwkę, dobrze zamieszać, natychmiast wykładać na talerze, posypać tartym parmezanem, dodać bazylię. Można przyrządzić w wersji pikantnej, dodając również papryczkę peperoncino, a zamiast bazylii - posiekaną pietruszkę.. Podawać z czerwonym, wytrawnym winem.Smacznego.