Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 47
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 36
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 23
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 205
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 47
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 36
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 23
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 205
Składniki
Jajka rozbić, białka oddzielić od żółtek i ubić z 1 szkl. cukru na sztywną pianę. Następnie, stale mieszając, stopniowo dodawać żółtka oraz mąkę przesianą z budyniami i proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do wyścielonej pergaminem tortownicy, po czym wstawić do piekarnika i piec 30 min. w temp. 180 stopni (sprawdzać patyczkiem suchość ciasta). Gotowy biszkopt ostudzić i przekroić na trzy równe części (placki). Galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki wody. Ostudzić. Kremówkę utrzeć z cukrem pudrem oraz cukrem wanilinowym. Następnie, cały czas miksując, dodawać galaretki oraz serek. Biszkopty przełożyć gotowym kremem. Polewy przygotować według przepisu i ozdobić nimi wierzch wypieku.