Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
alternatywa dla zwykłej galaretki :) w sam raz na deser :)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 29
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1161
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 194
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 29
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1161
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 194
Składniki
Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Dodać łyżeczkę żelatyny. Wstawić do schłodzenia.
Owoce obrać i pokroić w małą kostkę. Rozdzielić (u mnie 5 szklanek po 200 ml). Wstawić na chwilę do zamrażarki żeby owoce się schłodziły ( galaretka szybciej się zetnie po wlaniu do owoców).
Do zimnej , tężejącej galaretki wlać jogurt naturalny i dokładnie energicznie wymieszać. Wyciągnąć z zamrażarki szklanki z owocami i zalać je mleczną galaretką. Wstawić do lodówki. Gdy galaretka stężeje gotowe! smacznie, zdrowo i bez dodatku cukru !:)