Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty placek drożdżowy. Chwila moment i zagniecione, a potem już tylko rozkoszować się smakiem. :)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 122
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 174
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 55
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 122
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 174
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 55
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Mleko podgrzać. Drożdże i dwie łyżki cukru rozprowadzić w ciepłym mleku, dodać dwie łyżki mąki i wymieszać. Odstawić przykryte ściereczką w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 20 minut.
Masło rozpuścić. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym. Mąkę przesiać. Do wyrośniętego zaczynu dodać żółtka z cukrem, rozpuszczone masło i mąkę. Wyrobić ciasto i znów odstawić na 20 minut do wyrośnięcia.
Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło na kruszonkę rozpuścić i ostudzić. Cukier wymieszać z mąką. Dodać masło i zagnieść kruszonkę.
Wyrośnięte ciasto wyłożyć w formie i rozciągnąć na całą długość. Poukładać maliny i posypać kruszonką. Piec 45 minut. Smacznego :)