Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rozgrzewająca herbatka w wersji uproszczonej
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 747
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 808
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 51
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 161
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 82
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 165
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 747
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 808
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 51
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 161
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 82
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 165
Składniki
Imbir zetrzeć na tarce, chili pokroić na 2-3 kawałki, wrzucić do garnka z resztą składników z wyjątkiem mleka, zalać zimną wodą, zagotować na małym ogniu i gotować jeszcze ok. 10 minut aby herbata się dobrze zaparzyła, dodać skondensowane mleko i gotować jeszcze ok. 5 minut. Podawać gorące po wcześniejszym przelaniu przez sitko.