Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny smak
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 571
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1526
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 571
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1526
Składniki
Mielone podsmażyć, rozdrabniając na patelni.
Pieczarki pokroić w kostkę, umyć, osuszyć i dodać do mielonego.
Pomidory (ja obieram ze skórki) pokroić w kostkę dodać na patelnię, pomidory z puszki również. Dusić na dosyć dużym ogniu, żeby pomidory się rozgotowały.
Dodać wyciśnięty czosnek, bazylię, kostkę rosołową, sól i pieprz.
Wszystko razem dusić aż z pomidorów zrobi się sosik.
Makaron (ilość oraz rodzaj wg uznania) ugotować wg instrukcji na opakowaniu (po ugotowaniu nie przelewam zimna wodą, ponieważ lepiej się łączy z sosem).
Ugotowany makaron dodajemy do patelni, wszystko mieszamy i posypujemy startym żółtym serem.
SMACZNEGO !!!