Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie ciasto,przełożone cynamonowo-maślano-orzechową kruszonką,dla mnie mega pyszne:)
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 26
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 193
Sałatka ze smażonym serem Halloumi, cieciorką i sosem z orientalną nutką. Jes...
Odsłon: 130
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 26
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 193
Sałatka ze smażonym serem Halloumi, cieciorką i sosem z orientalną nutką. Jes...
Odsłon: 130
Składniki
Kruszonka orzechowo-cynamonowa: W misce dokładnie połączyć brązowy cukier,posiekane orzechy,mąkę (2 łyżki),cynamon i roztopione masło.
Ciasto: W misce połączyć suche składniki,przesianą mąkę,cukier,proszek do pieczenia,sól,dokładnie wymieszać.Zimną margarynę lub masło posiekać z suchymi składnikami za pomocą siekaczki do kruchego ciasta,noża lub widelca,aż powstaną grudki.
W osobnej misce połączyć jajko rozbełtane z mlekiem,wlać do ciasta i wymieszać tylko do połączenia składników.
Wypełnić formę do muffin w kolejności:mała warstwa ciasta,warstwa kruszonki orzechowej,znów ciasto i posypać po wierzchu kruszonką,tak aby wyszło 2/3 wysokości dołeczka. Piec w temperaturze 190 stopni przez 20 minut. Nalepiej smakują ciepłe;)