Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki, które możemy podać do kawy, na śniadanie lub dla gości.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 98
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 761
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 98
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 761
Składniki
Wszystkie składniki oprócz czereśni i migdałów przekładamy do miseczki i miksujemy na jednolitą masę. Czereśnie przekrawamy na pól i wyciągamy pestki. Wydrylowane dodajemy do wcześniej zmiksowanej masy. Do ciasta dodajemy ½ szklanki migdałów. Przekładamy do formy na muffinki wysmarowanej masłem i oprószonej cukrem lub papilotek. Ciasto wylewamy do ¾ wysokości. Na wierzch wysypujemy resztę migdałów oraz posypujemy cukrem. Pieczemy w temp. 200 C przez 18-20 min. Smacznego. Ilość: 12 muffinek