Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla amatorów czekolady,pyszne!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 96
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 66
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 277
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5433
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 96
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 66
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 277
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5433
Składniki
Posiekać czekolady na kawałki
Rozgrzać piekarnik do 200 st.
Do mniejszej miski wsypuję suche składniki-mąkę,cukier,kakao,,proszek do pieczenia,sodę,cynamon i posiekane na kawałki czekolady
Do większej miski wlewam jogurt,przestudzone masło,wbijam jajka,rozmącam trzepaczką
Wsypuję suche składniki do mokrych i mieszam krótko łyżką(NIE UŻYWAMY MIKSERA!),tak,żeby wszystko się tylko połączyło.Nie mieszamy długo!
Formę do muffinek wykładam papilotkami i wkładam po czubatej łyżce ciasta(do pełna,nawet trochę ponad).
Piec ok. 1/2 godz.(do"suchego patyczka") Przepis zaczerpnięty z blogu WHIE PLATE