Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Zupa migdałowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Na początek migdały sparzyć, obrać ze skórki, wysuszyć w piekarniku i zmielić w maszynce lub zetrzeć na drobnej tarce. Następnie wsypać cuki

Zupa migdałowa

Składniki:

Zupa migdałowa

 

  • 200 g migdały
  • 100 g płatki migdałowe
  • 150 g śliwki suszone
  • 2 szkl mleko
  • 6 łyżek cukier
  • 2 łyżeczki cukier waniliowy
  • aromat migdałowy

 

Sposób przygotowania:

Zupa migdałowa
Na początek migdały sparzyć, obrać ze skórki, wysuszyć w piekarniku i zmielić w maszynce lub zetrzeć na drobnej tarce. Następnie wsypać cukier, cukier waniliowy, wlać aromat migdałowy i kilka łyżek mleka,dokłądnie wszystko utrzeć. Resztę mleka zagotować, wlać do masy migdałowej, dodać umyte i pokrojone śliwki, gotować około 15 minut. Płatki zrumienić na suchej patelni. Posypaną płatkami migdałowymi. Smacznego!:)

Tagi:

śliwki