Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa-krem z brokułów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupę krem należy koniecznie podawać z grzankami

Zupa-krem z brokułów

Składniki:

Zupa-krem z brokułów

 

  • 1 kg brokuły,
  • 2 szkl mleko,
  • 2 łyżka mąka,
  • 2 łyżki masło,
  • 2 szt kostka rosołowa,
  • 2 łyżki śmietanka,
  • do smaku Sól,

 

Sposób przygotowania:

Zupa-krem z brokułów
3 szklanki wody zagotować, dodać kostki rosołowe, pokrojone brokuły i gotować do miękkości. Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, wymieszać z zimnym mlekiem, połączyć z wywarem, gotować około 5 minut. Następnie zmiksować, wlać śmietankę, przyprawić do smaku.

Tagi:

brokuły