izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Zupa buraczana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sycąca, wieloskładnikowa zupa to idealna propozycja na jednogarnkowy obiad.

Zupa buraczana

Składniki:

Zupa buraczana

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa buraczana
Skrzydełka umyj. Ziemniaki i buraki obierz, umyj. Ziemniaki pokrój w kostkę, a buraki zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Skrzydełka zalej 2 l zimnej wody, dopraw vegetą, włóż liść laurowy i zile angielskie, gotuj. Po 20 minutach dodaj przygotowane warzywa, gotuj kolejne 20 minut. Śmietanę wymieszaj z mąką, wlej do zupy. Posyp natką, podawaj z ćwiartkami jajek.