Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Zupa z mięsnymi kulkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa ta jest pożywna,a do tego bardzo smaczna.

Zupa z mięsnymi kulkami

Składniki:

Zupa z mięsnymi kulkami

 

Sposób przygotowania:

Zupa z mięsnymi kulkami
Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy.Mięso mielone mieszamy z jajkiem,ryżem,drobniutko pokrojonym czosnkiem,doprawiamy do smaku i wyrabiamy na jednolitą masę.Z masy mięsnej formujemy małe kuleczki(wielkości orzecha włoskiego) i gotujemy w osobnej wodzie.Cebulę drobno kroimy i smażymy na złoto na tłuszczu.Ogórki kroimy w paseczki,a paprykę w kostkę.Do garnka wlewamy rosół,dodajemy korniszony i gotujemy ok.10min.Dodajemy ugotowane kuleczki mięsne,pokrojoną paprykę,cebulę i usmażone pieczarki,gotujemy kolejne 20min.Następnie dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką i doprawiamy zupę do smaku.

Tagi:

ryż jajko jajka