Sposób przygotowania:
Zupa truskawkowa z ryżem
Truskawki umyć i odszypułkować. Pół kilograma truskawek przełożyć do dzbanka miksera, bardzo dokładnie je zmiksować. Zmiksowane truskawki przelać do garnka, dosłodzić je do smaku cukrem i cukrem waniliowym, zagotować. Mieszać, żeby się nie przypaliło. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i wysypać na talerze. Pozostałe truskawki pokroić na mniejsze kawałki, dodać do ryżu. Ryż z truskawkami zalać ugotowanym truskawkowym musem i podawać.
![Zupa truskawkowa z ryżem Zupa truskawkowa z ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-truskawkowa-z-ryzem-115628.jpg)
![Zupa truskawkowa z ryżem Zupa truskawkowa z ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-truskawkowa-z-ryzem-115629.jpg)
![Zupa truskawkowa z ryżem Zupa truskawkowa z ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-truskawkowa-z-ryzem-115630.jpg)
![Zupa truskawkowa z ryżem Zupa truskawkowa z ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-truskawkowa-z-ryzem-115631.jpg)