Wróbelek

Wróbelek

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

zebra

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

W średniej tortownicy bardzo wyrasta dlatego czasami robię w dużej blaszę

zebra

Składniki:

zebra

 

  • 2,5 szklanki mąki
  • 2szkl cukru
  • ¾ szklanki wody
  • 4 jajka
  • 1szkl oleju
  • 3 łyżki kakao
  • 3 łyżki mąki
  • 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

zebra
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym dodać ¾ szklanki wody i olej, mąkę z proszkiem do pieczenia. Odlać 3 szklanki masy i dodać do niej kakao. Do pozostałej części masy dodać 3 łyżki mąki. Lać masę na przemian 3 łyżki białej i 2 łyżki czarnej.

Tagi:

jajko jajka