eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zawijaski schabowe Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne roladki schabowe z kiełbasą w środku.

Zawijaski schabowe Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zawijaski schabowe Eli

 

  • 6 kotletów schabowych bez kości
  • 3 cebule
  • 6 ząbków czosnku
  • 25 dkg kiełbasy podwawelskiej
  • 7 łyżek musztardy
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 6 łyżek oleju
  • 2 łyżki mąki

 

Sposób przygotowania:

Zawijaski schabowe Eli
Kotlety rozbić tłuczkiem do mięsa na duże płaty. Kiełbasę pokroić na 6 części. Cebule i czosnek obrać z łupinek. Dwie cebule drobno posiekać,trzecią pokroić w piórka. czosnek przecisnąć przez praskę. Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem. Musztardę (5 łyżek) rozsmarować na kotletach. Na każdym kotlecie ułożyć piórka cebuli i kawałek kiełbasy. Zwinąć roladki i obwiązać białymi nićmi bawełnianymi. W brytfance rozgrzać olej,włożyć rolady i obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano.Do rolad dodać cebulę,czosnek i jeszcze przez chwilę smażyć razem. Rolady podlać wodą,dodać pozostałą musztardę,sos sojowy,pieprz i dusić do miękkości-około 40 minut. Gotowe rolady wyjąć z brytfanki,lekko przestudzić i usunąć nici. Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować. Smacznego! Ja podałam roladki z młodymi ziemniaczkami i mizerią z ogórków.
Zawijaski schabowe Eli
Przygotować wszystkie składniki roladek.
Zawijaski schabowe Eli
Rozklepane kotlety oprószyć solą pieprzem i posmarować musztardą.
Zawijaski schabowe Eli
Na każdym kotlecie ułożyć piórka cebuli i kawałek kiełbasy.
Zawijaski schabowe Eli
Zwinąć roladki i obwiązać białymi nićmi bawełnianymi.