Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Udka z kurczaka w kostce rosołowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mięso jest smaczne i bardzo łatwe do przygotowania

Udka z kurczaka w kostce rosołowej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Udka z kurczaka w kostce rosołowej

 

  • 2 udka z kurczaka
  • 1 kostka bulionowa
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka w kostce rosołowej
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pokruszoną kostką bulionową, oprószyć pieprzem, skropić oliwą. Włożyć do lodówki na 1 godzinę. Następnie ułożyć w brytfannie lub naczyniu żaroodpornym, wlać 1 szkl wody, przykryć folią aluminiową i włożyć do piekarnika. Piec około 1 godziny w temp 180 stopni. Pod koniec pieczenia zdjąć folię, polać mięso powstałym sosem i pozostawić do zrumienienia.
Udka z kurczaka w kostce rosołowej
Udka natrzeć przyprawami i odłożyć do lodówki
Udka z kurczaka w kostce rosołowej
Piec w piekarniku przykryte folią aluminiową lub w rękawie