gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Tarta jogurtowa z brzoskwiniami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zagniatamy gładkie ciasto z mąki, 50 gramów cukru, 1 jajka, soli oraz margaryny. Przygotowane ciasto rozwałkowujemy na kształt koła...

Tarta jogurtowa z brzoskwiniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tarta jogurtowa z brzoskwiniami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tarta jogurtowa z brzoskwiniami
Zagniatamy gładkie ciasto z mąki, 50 gramów cukru, 1 jajka, soli oraz margaryny. Przygotowane ciasto rozwałkowujemy na kształt koła. Margaryną natłuszczamy formę do tarty. Następnie przekładamy do formy rozwałkowane ciasto i dociskamy brzegi. Widelcem nakłuwamy spód tarty. Formę wstawiamy na 20 minut do lodówki. Następnie pieczemy w temp. 200 stopni ok. 15 minut. W czasie gdy ciasto na tartę się piecze to odcedzamy brzoskwinie z soku i kroimy na kawałki. Natomiast jogurt naturalny ucieramy z 2 jajkami, budyniem oraz z 80 gram cukru. Upieczone ciasto wyciągamy z piekarnika i wylewamy na nie masę jogurtową. Na masie układamy kawałki brzoskwiń. Całość ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 35 minut w temp. 200 stopni. Przestudzoną tartę posypujemy cukrem pudrem.
Tarta jogurtowa z brzoskwiniami
Przygotowane ciasto rozwałkowujemy na kształt koła.
Tarta jogurtowa z brzoskwiniami
Przekładamy do formy rozwałkowane ciasto i dociskamy brzegi. Widelcem nakłuwamy spód tarty.
Tarta jogurtowa z brzoskwiniami
Odcedzamy brzoskwinie z soku i kroimy na kawałki. Natomiast jogurt naturalny ucieramy z 2 jajkami, budyniem oraz z 80 gram cukru.
Tarta jogurtowa z brzoskwiniami
Upieczone ciasto wyciągamy z piekarnika i wylewamy na nie masę jogurtową. Na masie układamy kawałki brzoskwiń.

Tagi:

jajko jajka tarta