vzxzcz

vzxzcz

Kucharz
[Przepisów: 2]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

Tagliatelle z łososiem i zielonym groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo szybki makaron tagliatelle z łososiem, serkiem mascarpone i zielonym groszkiem. Przyprawiony koperkiem i sokiem z cytryny.

Tagliatelle z łososiem i zielonym groszkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tagliatelle z łososiem i zielonym groszkiem

 

  • Składniki na 4 porcje
  • 250g wędzonego łososia
  • 350g zielonego groszku hortex
  • 250g serka mascarpone
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • Sok z 0,5 cytryny
  • 300g makaronu tagliatelle
  • Sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z łososiem i zielonym groszkiem
Na patelnię wrzucamy zamrożony groszek i dodajemy ok. ¾ szklanki wody (tak by przykryć cały groszek), sok z cytryny, łyżeczkę soli oraz połowę koperku. Patelnię z groszkiem przykrywamy i gotujemy na małym ogniu ok. 5 minut. Następnie dodajemy mascarpone, pokrojonego w małe kawałki łososia oraz resztę koperku. Gotujemy przez ok. 2 min oraz doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Następnie dodajemy ugotowany makaron (najlepiej al dente), całość mieszamy na patelni.
Tagliatelle z łososiem i zielonym groszkiem