Sposób przygotowania:
Tortilla z kurczakiem i sosem pomidorowy
Filety z kurczaka tniemy na paski, mieszamy z przyprawą gyros (np. Knorr) pieprzymy i odstawiamy na chwilę.
Przygotowujemy sobie warzywa, cebulą obieramy i kroimy w piórka, pomidory w plastry lub kostkę, ogórka zielonego w plastry, strzępimy kapustę pekińską na kawałki.
Kurczaka smażymy na oliwie.
Lekko podgrzewamy placki tortilli. Ja polecam Mission Deli Wraps z Carrefoura - pyszne, oryginalne tortille, miękkie i cieniutkie.
Na każdy placek układamy: sos czosnkowy, mięsko, trochę pomidora, ogórka, cebulkę i kapustę. Na wierzch sos z chili. Zwijamy i jemy.
Przygotowujemy sobie warzywa, cebulą obieramy i kroimy w piórka, pomidory w plastry lub kostkę, ogórka zielonego w plastry, strzępimy kapustę pekińską na kawałki.
Kurczaka smażymy na oliwie.
Lekko podgrzewamy placki tortilli. Ja polecam Mission Deli Wraps z Carrefoura - pyszne, oryginalne tortille, miękkie i cieniutkie.
Na każdy placek układamy: sos czosnkowy, mięsko, trochę pomidora, ogórka, cebulkę i kapustę. Na wierzch sos z chili. Zwijamy i jemy.