Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Wieprzowina w chińskim wydaniu

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Wieprzowina z chińskim smakiem - szybki obiadek dla zapracowanych

Wieprzowina w chińskim wydaniu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wieprzowina w chińskim wydaniu

 

  • 200 g szynkówki
  • 200 g mieszanki warzyw chińskiej
  • 150 g makaronu ryżowego
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 2-3 łyżki przyprawy do dań chińskich
  • 1 łyżka oleju rzepakowego

Sposób przygotowania:

Wieprzowina w chińskim wydaniu
W garnku zagotowujemy wodę, wrzucamy makaron, przykrywamy o trzymamy około 5 minut, odcedzamy. Mięso myjemy i kroimy w paseczki, wrzucamy do woka na rozgrzany olej i smażymy około 7 minut, następnie dodajemy sos sojowy i podsmażamy około 2 minutki, wtedy dodajemy warzywa i przyprawę chińską, mieszamy i podduszamy pod przykryciem 7 minut, dodajemy ryż, dokładnie mieszamy zostawiamy na małym ogniu na 2 - 3 minutki, smacznego
Wieprzowina w chińskim wydaniu
do podduszanej wieprzowiny dodajemy sos sojowy
Wieprzowina w chińskim wydaniu
mięsko podduszamy przez kilka minut w sosie
Wieprzowina w chińskim wydaniu
dodajemy mieszankę warzyw oraz przyprawę
Wieprzowina w chińskim wydaniu
na koniec dodajemy makaron ryżowy i całość dokładnie mieszamy