senninha

senninha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Wafle z masą toffi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Klasyczne wafle z toffi - zwykłym lub lekko urozmaiconym orzechami lub kakao.

Wafle z masą toffi

Składniki:

Wafle z masą toffi

 

  • 1 opakowanie wafli,
  • 1 puszka mleka skondensowanego,
  • pół kostki masła
  • można dodać zmielone orzechy lub odrobinę kakao

Sposób przygotowania:

Wafle z masą toffi
Mleko w puszcze gotujemy w wodzie ok 3 godziny. Należy pilnować by całe było zakryte wodą - w razie potrzeby uzupełniać na bieżąco.
Masło utrzeć na puszystą masę. Masła nie trzeba dodawać - masa z puszki równie dobrze się nadaje.
Do masła dodajemy przestudzoną masę. Można dodać orzechy lub kakao - wymieszać.
Tak przygotowaną masą smarować wafle. Docisnąć lekko i odczekać chwilę. Pokroić.