emisia

emisia

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Wątróbka meksykańska

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pyszna wątróbka meksykańska

Wątróbka meksykańska

Składniki:

Wątróbka meksykańska

 

  • 500 g Wątróbka drobiowa
  • Mieszanka meksykańska ( w puszce )
  • 1 cebula
  • Koncentrat pomidorowy (mały )
  • przyprawy ( ziarenka smaku , pieprz , czosnek , papryka słodka )
  • olej
  • mąka

Sposób przygotowania:

Wątróbka meksykańska
Wątróbkę wymoczyć w wodzie ,oczyścić i pokroić w kostkę . Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju i wrzucamy wątróbkę obtoczoną w mące . Do podsmażonej wątróbki dodajemy cebule pokrojoną w półksiężyce . Gdy nam się cebula zeszkli to dodajemy puszkę mieszanki meksykańskiej ,smażymy wszystko na małym ogniu dodajemy przyprawy według uznania (ja daje ziarenka smaku , pieprz,czosnek i paprykę słodką ) .Podlewamy wodą aby wszystkie składniki nam pokryło i gotujemy 10 min . Na koniec dodajemy mały słoiczek koncentratu pomidorowego i gotujemy jeszcze 5 min . gotowe, smacznego .