Sposób przygotowania:
Ryż z jogurtem i brzoskwiniami
Do garnka wlać 2 szkl wody, zagotować, dodać szczyptę soli, cukier, cukier waniliowy, włożyć ryż i gotować około 20 minut. Po 10 minutach gotowania wlać mleko. 2-3 brzoskwinie z puszki zmiksować, dodać śmietanę i jogurt, wymieszać. Przyprawić do smaku cukrem pudrem. Lekko przestudzony ryż wyłożyć na talerze, polać jogurtem, udekorować brzoskwiniami. Podawać na zimno lub ciepło.
![Ryż z jogurtem i brzoskwiniami Ryż z jogurtem i brzoskwiniami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryz-z-jogurtem-i-brzoskwiniami-52904.jpg)
![Ryż z jogurtem i brzoskwiniami Ryż z jogurtem i brzoskwiniami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryz-z-jogurtem-i-brzoskwiniami-52905.jpg)