aczp

aczp

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 108]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Rogaliki z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne na ciepło i zimno, a ciasto mozna nadziewać nawet słodkim nadzieniem... mnóstwo możliwości

Rogaliki z pieczarkami

Składniki:

Rogaliki z pieczarkami

 

  • Ciasto:
  • 200 g masła
  • 200 g serka Philadelphia
  • 2,5 szkl. mąki

 

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki z pieczarkami
Mikserem ucieramy masło i serek, dodajemy mąkę i po połączeniu składników zawijamy w folię i wkłądamy na godzinę do lodówki. Na patelni, na odrobinie oliwy podsmażamy posiekaną cebulę, dodajemy pieczarki i smażymy do momentu odparowania całego płynu. Dodajemy sos pieczarkowy i gotujemy do momentu, kiedy masa stanie się bardzo gęsta. Wsypujemy starty żółty ser, mieszamy i studzimy. Ciasto wałkujemy na grubość ok 3 mm, kroimy na prostokąty, a następnie na trójkąty o szerokich podstawach (farsz nam nie ucieknie). Nakłądamy po łyżeczce farszu, zwijamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w tem.180 st.C do zrumienienia, ok. 30 minut. Podajemy na ciepło, ale pyszne są również na zimno.