Rogaliki półfrancuskie śmietanowe z masą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczne rogaliki nadziewane

Rogaliki półfrancuskie śmietanowe z masą

Składniki:

Rogaliki półfrancuskie śmietanowe z masą

 

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki półfrancuskie śmietanowe z masą
Przygotowanie:
Przygotować ciasto. Przyrządzić masę: orzechy zemleć, różę włożyć do rondelka, rozgrzać, wymieszać z orzechami, ostudzić. Ciasto rozwałkować w formie prostokąta, pokroić w pasy szerokości 8 cm, następnie w trójkąty. Na środek każdego trójkąta nakładać łyżeczką masę, zawijać ciasno począwszy od podstawy trójkąta, formować rogaliki. Koniec ciasta zagiąć pod spód. Ułożyć na blasze, wstawić do bardzo gorącego piekarnika i piec 15-20 minut na jasnozłoty kolor. Gorące oprószyć cukrem z wanilią.

Tagi:

jajko tarta jajka