milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Rogaliki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Na pewno każdemu będą smakować.

Rogaliki

Składniki:

Rogaliki

 

  • mąki, 10 dag drożdży, szklanka mleka, 4 żółtka, 25 dag margaryny, 2 łyżki cukru i cukier

Sposób przygotowania:

Rogaliki
Mleko lekko podgrzać. Dodać drożdże i cukier. Odstawić do wyrośnięcia. Margarynę stopić, ostudzić. Z mąki, żółtek, drożdży i 0,5 szklanki letniej wody wyrobić ciasto, dodawać po trochu rozpuszczoną margarynę. Wyrobić gładkie ciasto i odstawić na 30 minut. Ciasto ponownie wyrobić, rozwałkować na pół cm. Pokroić na kwadraty, nadziewać i zwinąć w rogaliki. Piec 20 minut w 180 stopniach. Polukrować lu posypać pudrem.