Sposób przygotowania:
Puszysty sernik z brzoskwiniami i polewą
Do miski przesiewamy mąkę, dosypujemy cukier, wbijamy jedno żółtko, dodajemy śmietanę, masło oraz proszek do pieczenia. Wszystko wyrabiamy na jednolitą masę. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, następnie rozkladamy ciasto. Spód do sernika pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 15 - 20 minut do zrumienienia.
Do miski wkładamy ser biały, dodajemy żółtka, wsypujemy oba cukry i miksujemy na jednolitą masę. Masło roztapiamy, studzimy i dodajemy do masy serowej. Lekko mieszamy łyżką. Pianę ubijamy na sztywno i dodajemy do masy serowej. Ponownie lekko mieszamy łyżką. Masę wykładamy na podpieczony spód.
Brzoskwinie z puszki odsączamy. Kroimy na cienkie plasterki i rozkładamy na masie serowej. Wkładamy sernik do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez 50 minut do zrumienienia.
Zimny sernik polewamy polewą czekoladową.
Smacznego !
Do miski wkładamy ser biały, dodajemy żółtka, wsypujemy oba cukry i miksujemy na jednolitą masę. Masło roztapiamy, studzimy i dodajemy do masy serowej. Lekko mieszamy łyżką. Pianę ubijamy na sztywno i dodajemy do masy serowej. Ponownie lekko mieszamy łyżką. Masę wykładamy na podpieczony spód.
Brzoskwinie z puszki odsączamy. Kroimy na cienkie plasterki i rozkładamy na masie serowej. Wkładamy sernik do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez 50 minut do zrumienienia.
Zimny sernik polewamy polewą czekoladową.
Smacznego !