blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Ptysie z bitą śmietaną i truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Ptysie z bitą śmietaną i truskawkami

Składniki:

Ptysie z bitą śmietaną i truskawkami

 

  • ciasto ptysiowe
  • 500 g truskawek
  • 1/4-1/2 szklanki cukru pudru
  • 2 szklanki śmietany kremówki
  • cukier waniliowy
  • 2 opakowania śmietan-fixu

Sposób przygotowania:

Ptysie z bitą śmietaną i truskawkami
Truskawki umyć, usunąć szypuł-ki. dobrze ósączyć na sicie, pokroić na połówki, większe na ćwiartki. Śmietanę, schłodzoną w lodówce, lekko ubić mikserem. Dwie łyżki cukru pudru odłożyć. Pozostały wymieszaćzcukrem waniliowym i śmietan-fixem. Dodać do śmietany, ubij ać nadal aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Ptysie, przygotowane i upieczone według lekcji, przekroić, napełnić bitą śmietaną i pokrojonymi truskawkami, przykryć odciętymi wierzchami, lekko oprószyć odłożonym cukrem pudrem.