mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Piernik z włoskimi orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny piernik z orzechami.Idealny na święta.

Piernik z włoskimi orzechami

Składniki:

Piernik z włoskimi orzechami

 

Sposób przygotowania:

Piernik z włoskimi orzechami
Na początku w misce mąkę pszenną wymieszać z cynamonem, sodą i kakao. Następnie dodać cukier, mleko, olej i jajka. Dokładnie wymieszać. Podczas mieszania dodać dżem porzeczkowy i posiekane drobno orzechy. Składniki dokładnie połączyć.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia.Wlać ciasto.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ciasto około 60 minut. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia.
Zimny piernik można polać grubą warstwą czekoladowej polewy lub polukrować go. Smacznego.