Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pieczeń z jajem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna pieczeń z jajkiem na twardo pasuje i do ziemniaczków i do chlebka. Zamiast jajka możemy dodać inne dodatki - będzie równie dobra.

Pieczeń z jajem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczeń z jajem

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z jajem
Mięso umyć i zmielić. Dodać przyprawy. Dodać bułkę tartą. Dodać 1 surowe jajko. Wyrobić jednolitą masę. 3 jajka ugotować na twardo. Obrać. Podłużną foremkę do połowy wypełnić masą mięsną, ułożyć na niej jajka. Przykryć pozostałą masą mięsną. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez ponad godzinę ( do półtorej). Wyjąć. Pokroić w plastry i podawać.
Pieczeń z jajem
Umyte i osuszone mięso zmielić w maszynce do mięsa.
Pieczeń z jajem
Dodać przyprawy bułkę tartą i jajko i wyrobić jednolitą masę.
Pieczeń z jajem
Ugotowane jajka ułożyć na części masy mięsnej.
Pieczeń z jajem
Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.