MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Pene z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron z dodatkami to danie smaczne , pożywne i można go szybko przygotować.

Pene z tuńczykiem

Składniki:

Pene z tuńczykiem

 

  • 200g makaronu rurki
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 150g śmietany 30%
  • 100g serka topionego ze szczypiorkiem
  • 50 g sera grana padano
  • 50 g oliwek czarnych
  • sol,pieprz

Sposób przygotowania:

Pene z tuńczykiem
Do dużej patelni wlać śmietankę i dodać serek śmietankowy, wszystko gotować przez 10 minut do momentu powstania serowego sosu. Tuńczyka odsączyć z płynu, dodać do sosu wraz z pokrojonymi na połówki oliwkami. Wszystko zamieszać, dodać soli i pieprzu i pogotować 3 minuty. Makaron ugotować al dente w dużej ilości wody. Odcedzić na durszlaku.Makaron wrzucić na patelnię do sosu serowo - rybnego.Wszystko delikatnie przemieszać i podawać na talerze.Gotowy , ciepły makaron posypać startym na tarce serem grana padano.