eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pasta z makreli z majonezem Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna pasta z wędzonej makreli z czerwoną cebulą,jajkami ugotowanymi na twardo,musztardą i majonezem.

Pasta z makreli z majonezem Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z makreli z majonezem Eli

 

  • 20 dkg makreli (bez skóry i ości)
  • 1 czerwona cebula
  • 2 jajka
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli z majonezem Eli
Makrelę obrać ze skóry i ości. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie,odlać wrzątek,lekko potłuc i zalać zimną wodą. Obrać jajka ze skorupek i pokroić w kosteczkę. Makrelę posiekać. Do miski włożyć makrelę,dodać posiekaną cebulę,pokrojone jajka,musztardę i majonez. Całość doprawić do smaku solą,pieprzem i wymieszać. Podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego!
Pasta z makreli z majonezem Eli
Przygotować makrelę obraną ze skóry i ości,jajka i cebulę.
Pasta z makreli z majonezem Eli
Drobniutko pokroić czerwoną cebulę i jajka ugotowane na twardo.
Pasta z makreli z majonezem Eli
Do pozostałych składników dodać ostrą musztardę i majonez.
Pasta z makreli z majonezem Eli
Wszystkie składniki pasty włożyć do miski i dokładnie wymieszać.