Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Pasta kanapkowa z twarogu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

z dodatkiem szczypiorku i rzodkiewki

Pasta kanapkowa z twarogu Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta kanapkowa z twarogu

 

  • 300 g twarogu półtłustego
  • 3 jajka
  • Pęczek szczypiorku
  • Pęczek rzodkiewki
  • Krakersy
  • Sól
  • Pieprz
  • 3 łyzki smietany

 

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z twarogu
Jajka ugotowac na twardo. Pokroic na drobne kawałeczki. Gdy będą zimne wymieszać z twarogiem i śmietana Doprawic do smaku. Dodać szczypiorek posiekany na drobno. Rzodkiewkę pokroic w kosteczkę. Połowę dodać do pasty. Wymieszac. W razie potrzeby doprawić. Rozłożyc na krakersy i posypac resztą drobno pokrojonej rzodkiewki. Można udekorować listaki np. świeżej bazylii.
Pasta kanapkowa z twarogu
rzodkiewke i koperek kroimy na drobno i mieszamy z reszta